Τὰ δάκρυα ποὺ στὰ μάτια μας
θὰ δεῖτε ν᾿ ἀναβρύζουν
ποτὲ μὴν τὰ πιστέψετε
απελπισιᾶς σημάδια.

Ὑπόσχεση εἶναι μοναχὰ
γι᾿ Ἀγώνα ὑπόσχεση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Γράμμα στο Πρωθυπουργό

Αγαπητέ Πρωθυπουργέ μας

Με έκπληξη αλλά και ανακούφιση διαβάσαμε στον τύπο και ακούσαμε από την τηλεόραση ότι το κράτος μας θα μοιράσει 28 δισεκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες που περνάνε πολύ δύσκολες ώρες με την παγκόσμια κρίση.
Κατανοούμε πλήρως ότι οι κ.κ. Κωστόπουλος, Βγενόπουλος, Λάτσης και δυο τρεις άλλοι, έχουν τεράστια προβλήματα οι κακομοίρηδες και δυστυχώς οι επενδύσεις που έκαναν τώρα τελευταία ήταν ατυχείς και δεν τους πήγαν πολύ καλά.
Κατανοούμε πλήρως το πρόβλημα τους και τους συμπαραστεκόμαστε με όλη μας την ψυχή. Επίσης θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την συμπόνια που τους δείχνετε και την ευαισθησία σας στο μεγάλο τους πρόβλημα.

Θα θέλαμε όμως κ. Πρωθυπουργέ να σας επισημάνουμε ότι κι εμείς δεν πάμε πίσω. Οι υπογράφοντές μπορεί να μην έχουμε τέτοια μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραπάνω συμπολίτες μας, αλλά κι εμείς τώρα τελευταία δεν περνάμε καλύτερα.

Κι εμείς έχουμε δανειστεί, κι εμείς έχουμε να πληρώσουμε φως νερό τηλέφωνο, κι εμείς πρέπει να πληρώσουμε σχολεία, μισθούς και ρούχα για τα παιδιά μας. Άσε το Super Market. Μπορεί να μην χρειαζόμαστε τόσα λεφτά όσα οι παραπάνω συμπολίτες μας για το Super Market, αλλά κι εμείς κ. Πρωθυπουργέ μην νομίζετε τα βγάζουμε εύκολα πέρα.

Με την ευκαιρία λοιπόν της φιλανθρωπικής πράξης που ακούσαμε ότι θα κάνετε, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε κι εμείς κάτι ανάλογο. Μόνο με 100.000 ευρώ στον καθένα θα σας ήμασταν ειλικρινά ευγνώμονες. Εμείς μάλιστα αναλογικά ζητάμε ένα πολύ μικρότερο ποσό. Απ’ ότι υπολογίσαμε αποφασίσατε να δώσε γύρω στα 2,8 δις στον καθένα από τους παραπάνω συμπολίτες μας που κι εμείς ολοψύχως τους συμπονάμε. Εμείς σας επαναλαμβάνουμε με 100.000 ευρώ στον καθένα είμαστε ευχαριστημένοι.

Όσο για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας σας διαβεβαιώνουμε ότι κι εμείς φύλο και φτερό θα τα κάνουμε. Την επόμενη μέρα κιόλας θα βγούμε στην αγορά και θα τα μοιράσουμε. Ούτε ευρώ δεν θα μείνει στο σπίτι μας. Όπως εκείνοι σου υποσχέθηκαν ότι θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία άλλο τόσο σου το υποσχόμαστε κι εμείς.

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ
Να χαρείς τα παιδάκια σου, είναι κρίμα και άδικο να μας αφήσετε εμάς απ’ έξω. Κι εμείς έχουμε ψυχή, κι εμείς κοπιάζουμε κάθε μέρα για το μεροκάματο του τρόμου, κι εμείς ζούμε στην ανασφάλεια κι εμείς πληρώνουμε φόρους. Μπορεί να μην παρουσιάζουμε 250 εκατομμύρια ευρώ κέρδη όπως ο κακομοίρης ο κ. Κωστόπουλος και να μην πληρώνουμε τόσο μεγάλους φόρους αλλά κι εμείς ότι έχουμε το δίνουμε.

Για αυτό κ. Πρωθυπουργέ
Γνωρίζοντας την μεγάλη ευαισθησία σας για τους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη όπως οι παραπάνω συμπολίτες μας, οι υπογράφοντες, ζητούμε από 100.000 ευρώ ο καθένας και σου υποσχόμαστε ότι για μια ζωή θα σε ευγνωμονούμε και δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ.


Με τιμή

(Συνυπόγραψέ το, στείλε το στους φίλους σου και στο xk@30meres.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: