Τὰ δάκρυα ποὺ στὰ μάτια μας
θὰ δεῖτε ν᾿ ἀναβρύζουν
ποτὲ μὴν τὰ πιστέψετε
απελπισιᾶς σημάδια.

Ὑπόσχεση εἶναι μοναχὰ
γι᾿ Ἀγώνα ὑπόσχεση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινόχρηστα ποδήλατα,


πως ενισχύουμε τις ενστάσεις της τρόικας για το βαρέλι δίχως πάτο της χώρας μας.

Το νυχτέρι, έχει τελειώσει, οι ποδηλάτες Π.Χ. επιστρέφουν κουρασμένοι στα κρεβάτια τους αρκετά αργά. Δεν ξέρω τι φταίει η Π.Χ. (Πίττα Χοιρινό), η ηλικία, ή ο αγώνας επιβίωσης στους Αθηναϊκούς δρόμους; Πάντως ξεπερνώντας τα δύο πρώτα, που ούτως ή άλλως προσπαθούν να με ακουμπήσουν, αλλά δεν τα καταφέρνουν, κατέληξα στο μπαράκι της γειτονιάς μου για να αναπληρώσω τα υγρά που έχασα από τη προσπάθεια και το άγχος που μου φιλοδώρησε το τρίτο. Είχε προηγηθεί ένα παγωτό βέβαια στην Αγία Παρασκευή για να καταπολεμηθεί η υπογλυκαιμία.

Η μπύρα απαστερίωτη μικρού Έλληνα παραγωγού, η μουσική, ροκ της ηλικίας μου. Η συμβίωση μου με τους θαμώνες του μπαρ προβληματική. Δεν είναι και το καλύτερο σκηνικό να συμβιώνεις με το ποδηλατικό κολάν και με το λογότυπο των Ποδηλατών Π.Χ. στο t-shirt σου σε ένα χώρο ξενύχτηδων ημιμεθυσμένων. Η θέληση και η καλή διάθεση όμως τα υπερνικούν όλα. Λέτε να ξεκινήσει η επανάσταση από εδώ; Η αλήθεια είναι ότι από εδώ ξεκίνησε η συγγραφή του παρόντος πονήματος….., στη μπάρα του μαγαζιού στο πίσω μέρος αποδείξεων, προκηρύξεων, στον ελεύθερο χώρο εφημερίδων επαναστατικού περιεχομένου κλπ. κλπ.

Bike sharing για να θυμηθούμε και τη γλώσσα των προγόνων μας…., κοινόχρηστα ποδήλατα στη καθομιλουμένη. Του Κίτσιου η μάνα κάθονταν αυτού του ΠΑΟΚ όχι του ΠΑΣΟΚ … και των λοιπών επαναστατικών δυνάμεων που θέλουν να το αντικαταστήσουν ως νέοι ISNOGOOD. Α! πα!πα! τι λέω τώρα χάλασα την ερωτική ατμόσφαιρα του πονήματος μου. Και η ροκ εκπέμπει ερωτισμό, που ο κομματισμός τον καταστρέφει. Τοπικός και υπερτοπικός ….

Νοικιαζόμενα ποδήλατα, αλλά πού;

Σε μια κοινωνία που απορρίπτει το ποδήλατο σα μέσο μετακίνησης.

Σε μια κοινωνία που αποδέχεται αγόγγυστα την υποτίμηση των μέσων μαζικής μεταφοράς στη περιοχή της.

Σε μια κοινωνία που αντιδρά στη δημιουργία υπόγειων χώρων στάθμευσης.

Σε μια κοινωνία όπου η φαλοκρατική κυριαρχία των drivers εκφράζεται και από τις γυναίκες.

Σε μια κοινωνία που η κουλτούρας της περιορίζεται στους «ηθικούς» κώδικες του αυτοκινήτου και ο πολιτισμός της περιορίζεται στους μηχανοκίνητους τροχούς.

Σε μια κοινωνία που οι πολιτικοί της ταγοί περιορίζουν τη δράση τους στα όποια πολιτικά οφέλη αποκομίζουν μικροπρόθεσμα.

Αυτή τη κοινωνία που έχει αλλοτριωθεί επικίνδυνα και την έχουν εμποτίσει με «αρχές» πόρρω απέχουσες από το ωραίο και ηθικό και που δυστυχώς δεν αντιδρά , δεν τη θέλουμε. Θα ενοικιάζουμε ποδήλατα για να κυκλοφορούν, που; Στις ανύπαρκτες υποδομές του Παπάγου και του Χολαργού;

Ουαί υμιν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές που η κρίση την οποία βιώνουμε δεν σας έμαθε τίποτε.

Ουαί υμιν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές που υποθηκεύετε το μέλλον των παιδιών μας για χάριν μιας «βιώσιμης ανάπτυξης που εξυπηρετεί τα δικά σας ιδιοτελή συμφέροντα.

Το παραμύθι σας κυρίες και κύριε περιέχει και δράκους και πτώματα στα μπαούλα και δεν πουλάει πλέον. Είμαι περίεργος να δω το επιχειρησιακό σχέδιο, που εκπονήσατε με σκοπό να εξαπατήσετε με το «Ελληνικό» σας δαιμόνιο τους βαρβάρους Κέλτες ώστε να εισπράξετε λεφτά για μια επένδυση προς τη βιώσιμη κινητικότητα, χωρίς να αναπτύξετε τις υποδομές και τη κουλτούρα της κοινωνίας. Οι ποδηλάτες Π.Χ. που τα τελευταία χρόνια έχουν αποκτήσει δυναμική και αποδοχή από τη τοπική κοινωνία δεν μπορούν να προσμετρηθούν στο πελατολόγιο σας.

Ίσως με αυτά που γράφω να χαϊδεύω τα αυτιά της συστημικής αντιπολίτευσης στο Δήμο μας, αλλά δεν θεωρώ και αυτούς άμοιρους ευθυνών, όσον αφορά τουλάχιστον τη κουλτούρα που καλλιεργούν στη κοινωνία και διαπαιδαγωγούν τους πολίτες που τους ακολουθούν.

Εμείς οι συνειδητοί ποδηλάτες που συναντήσαμε το ποδήλατο για πρώτη φορά στη μήτρα της μάνας μας , που το άδικο κράτος της αρπαχτής και του αναπαραγώμενου ωχαδερφισμού μας  οδήγησε στον ακτιβισμό προασπίζοντας τα αυτονόητα, έχουμε ή αν δεν το έχουμε το κατακτούμε, το δικαίωμα και να κρίνουμε και να αμφισβητούμε και να προτείνουμε.

Ακτιβιστές λοιπόν εμείς, ενώ οι βασιλικοί Ολλανδοί, τι; Επαναστάτες που κέρδισαν τα αυτονόητα μέσα από τους παλλαϊκούς αγώνες του λαού ενάντια στα ντόπια και ξένα μονοπώλια;

Η μουσική των Dire Straits που εναλλάσσεται με τη μουσική του Jim Morrison και του Lou Reed, με εμποδίζει στη καταγραφή λοιπών σκέψεων που να εκφράζουν την  αγανάκτηση που με διακατέχει.. Μαλάκωσα … θα επαναστατήσω πάλι την επόμενη φορά όταν συναντήσω αυτούς τους άθλιους ποδηλατόδρομους του Παπάγου που φτιάχτηκαν με μοναδικό σκοπό να «φύγουμε από την υποχρέωση»

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΕΣ, επομένως και όχι ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΠΑΓΟ και το ΧΟΛΑΡΓΟ. Ποδηλατοπορείες ενάντια στη κοινωνία, στους εαυτούς μας, στους καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση με μας πολιτικούς μας. Λέτε να είμαι ένας μοναχικός καβαλάρης στη θύελλα…

Υ.Γ. Παρότι είμαι μέλος των Ποδηλατών Π-Χ , το πόνημα αυτό εκφράζει προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει τους Ποδηλάτες ΠΧ